ИНФОМРАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ И СТАТИИ ЗА ВАС, РОДИТЕЛИ

ОТКРОВЕНО И С ВЯРА, ЧЕ ИМА НАЧИН!

Обикновено за наркотиците и за последиците от употребата им се разпространява информация, която в повечето случаи е толкова ужасяваща, че много често хората предпочитат да „заровят глави в пясъка”, да игнорират съществуването на проблема и да потънат в самозаблудата, че това не ги засяга, защото не може да се случи точно на тяхното семейство. Други приемат, че проблемът съществува, но пък прехвърлят отговорността в ръцете на Бог, повтаряйки си като мантра „Господ да пази децата ни!”.

Факт е, че темата за наркотиците е силно стигматизирана от обществото и не е от тези, за които говорим с удоволствие, но опитът и изследванията показват, че този тип реакции и поведения не биха могли да помогнат в полагането на адекватна грижа за живота и здравето на нашите деца.

Нашият екип разработва статии, презентации и анализи, които могат да Ви дадат нова информация и идеи как да се включите по-ефективно в живота на своето дете по отношение на предпазването му от употреба на психоактивни вещества.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ако имате необходимост от консултация и информация за употреба на наркотици, зависимости и как да говорите по тези въпроси с деца, моля, свържете се с нас!

Анонимна онлайн консултация

Психолозите от Сдружение „АРЗ Солидарност“ в тясно сътрудничество с експерти от Национален център по обществено здраве и анализи, разработиха специални онлайн въпросници за превенция на употребата на наркотици. Ако имате колебания, къде се намира вашето дете по отношение употребата на наркотици, може да попълните напълно анонимно въпросника и да получите обратна връзка.

 Drugsinfo-bg.org

„Тревога, объркване, безсилие: всички сме ги изпитвали, когато детето ни се държи по начин, който не разбираме. Дали е добре⁉️ Дали му се случва нещо, от което трябва да го предпазим⁉️ Какво да правим⁉️ Ако и вие си задавате тези въпроси, попълнете този въпросник за да получите насоки ➡️

Видеото е създадено от Сдружение „АРЗ Солидарност“