Помогни ни да сбъднем мечтите ти

Промяната започва от теб

Какво мога да направя

Зависимостта е заболяване, което преминава през различни етапи.

Където и да се намирате в момента, може да получите консултация в Превантивно-информационен център към Община Габрово.

КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ

Ако имате въпроси за психоактивните вещества, възможностите за лечение в страната, мотивацията за започване на лечение, как да помогнете на себе си или на ваш близък, как да предпазите децата си или да реализирате превантивна кампания в училище или офиса, не се колебайте да се свържете с нас.

ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ

За много хора първата стъпка към възстановяване е признаването на личната им борба със зависимостта. Следващата стъпка е намирането на програма за лечение, която може да помогне за възстановяване на цялостното им здраве, благополучие и щастие.

Какви са възможности за това в областта и в страната?

ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ

Каква е степента на риск, в която се намирате вие, вашето дете или ученик?

Разберете сами като попълните анонимно следните интернет базирани скрининг въпросници за бърза оценка на риска от развиване на злоупотреба или зависимо поведение:

ВСЕКИ ИМА СВОЯ РАЗКАЗ…
…ИЛИ ЗА ЛИЧНАТА ИСТОРИЯ НА ЗАВИСИМОСТТА
Анна Швед

В съвременната терапия на зависимостите отдавна е прието, че те имат сложна, биопсихосоциална основа и същност. Това касае както симптомите на зависимостта, които по своето същество са психологически (напр. много от проявите на алкохолен глад, механизмите детерминиращи нарушаването на контрол върху пиенето и продължаване на пиенето въпреки понасяните загуби), социални (напр. стесняване на поведенческия репертоар) и биологични (напр. промяна на толеранса, абстинентен синдром), така и нейната етиология – различните причини и фактори, които съдействат за възникване на всяка зависимост и които са също от тези три групи…

В списание „Арка“ може да намерите много достоверна информация и лични истории свързани със зависимостта.