„ЗАЕДНО ИЗВЪН ЧАС“ СЪБРА МЛАДЕЖИ ОТ ВСИЧКИ ГАБРОВСКИ УЧИЛИЩА

В рамките на проекта „Заедно извън час”, през месеците април и май тази година, бяха организирани три еднодневни лагера в местности край Габрово, които са част от историческото и културно наследство на града – Градище, Узана и Соколски манастир.

Доброволците от МСНВ и младите футболисти от юношеския отбор на „Чардафон 1919“ обединиха сили в организирането на съвместно приключение под открито небе за своите връстници. Това научи младите хора как да общуват по-добре, да работят като екип, да бъдат инициативни и креативни, да обсъждат общи проблеми, да се разбират с другите, като приемат чужда гледна точка и уважават мнението на другите. „Заедно извън час“ популяризира здравословния начин на живот и предлага на младите хора забавления чрез спорт, изкуство, туризъм и най-вече – чрез живия контакт и взаимното споделяне на емоции и преживявания.

Проектът „Заедно извън час” се реализира с финансовата подкрепа на Младежка банка – Габрово от Младежки съвет  по наркотични вещества към Община Габрово, в партньорство с ФК „Чардафон 1919“.

Идеята на проекта е да събере в три почивни дни младежи от габровските училища, които заедно да открият интересни и атрактивни начини за прекарване на свободното време сред природата и да общуват „лице в лице“ с връстниците си.