„ЗАЕДНО ИЗВЪН ЧАС“ ОБЕДИНИ УЧЕНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ГАБРОВСКИ ГИМНАЗИИ

Стартираха дейностите по проект „Заедно извън час“, който доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово реализират с финансовата подкрепа на Младежка банка – Габрово.

Основната цел на проекта е популяризиране на здравословния начин на живот и алтернативите за осмисляне на свободното време на младите хора в Габрово. „Заедно извън час“ се реализира в партньорство с ФК „Чардафон 1919“ и активното участие на футболистите от юношеския отбор. Доброволците и младите футболисти ще вдъхновяват своите връстници да заменят таблетите и телефоните с изкуство, спорт или разходка с приятели. Три еднодневни лагера в местности край Габрово са предвидени в рамките на проекта.

Първият лагер се проведе на 11 април край Соколския манастир. В него се  включиха двадесет момчета и момичета на възраст от 14 до 18 години от ПМГ “Акад. Иван Гюзелев“, Национална Априловска гимназия, ПГТ „Пенчо Семов“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, Професионална гимназия по строителство и СУ „Райчо Каролев“. Предстоят следващите два лагера: на 19 май – в местността Градище и на 22 май – на най-голямата старопланинска билна поляна – Узана.

Ако се чудиш какво да правиш през почивните дни, не се колебай да се свържеш с доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества. Всички младежи на възраст от 14 до 19 години могат да се включат, след като попълнят заявка за участие.  

Допълнителна информация, може да намерите в офиса на МСНВ – пл. „Възраждане“ № 3 (вход към сцената на зала „Възраждане“, ет.2), в офиса на Сдружение ИМКА, от екипа на Младежка банка или от страницата във Фейсбук – „Доброволци срещу дрогата“.