ЗАЕДНО ИЗВЪН ЧАС 2019

5 дни, 6 събития

 Шифри! Загадки! Стратегии! Смелост! Бързина! Авантюризъм! Забавления!

Стани част от най-вълнуващото събитие тази пролет!

Осмели се! Запиши се! Играй!

През пролетната ваканция Общински съвет по наркотични вещества организира за трета поредна година  инициативата „Заедно извън час“, насочена към ученици между 14 и 18 години, която има за цел да насърчи активния и здравословен начин на живот и да им представи различни алтернативи за свободното време. Тази година предстоят събития изпълнени с много приключенски дух и творческа креативност.

“Шпионски игри“

Всичко започва неочаквано, когато влизат специални агенти с известие за мистериозното изчезване на ваш приятел. Задачата на участниците е да разплетат случая. За целта ще получите секретни мисии, докато вървите по следите на извършителите. Тръпката е гарантирана до последната минута.

Дата: 1 април 2019, 13:30 часа
Място на провеждане: парк Маркотея

„Мистериите на Робърт Лангдън

Включете се заедно със своите приятели в едно динамично приключение. Малцина знаят, че цялото творчество на Да Винчи от картини наброява едва 15. Далеч по – известен е факта, че е използвал кодове и шифри в много от разработките и творбите си. Дължината на разперените ръце на човек е равна на височината му, а разстоянието от брадичката до носа е равно на това от веждите до косата. Да Винчи е записвал наблюденията си в шифровани записи около рисунката на “Витрувианския човек”, стенописа “Тайната вечеря” и други произведения. Но от тези мъдрост и знания, можели да черпят само избраните – тези, които са доказали, че са достойни да пренасят тайните на времето. Впуснете се в тази изпълнена със забавление надпревара. Преминете успешно през изпитанията, докажете, че сте достойни за тайните на времето.

Дата: 2 април 2019, 13:30 часа
Начална точка – площад „Възраждане“

„Трасе на Индиана Джоунс“

Във всеки от нас – дете или пораснал възрастен се крие авантюризмът на Индиана Джоунс. Мистичната Quest надпревара идва и в нашия град, за ви изправи пред редица предизвикателства под формата на приключенски игри. Изживейте един незабравим ден, изпълнен с вълнение, усмивки и забавление, покорявайки въжето на Тарзан, изигравайки на живо Angry Birds и изучавайки изкуството на стрелба с лък.

Дата: 3 април 2019, 13:30
Място на провеждане: парк Маркотея

„Приятели на армията“

Участниците ще имат възможността да се запознаят с основните стрелкови оръжия на въоръжение в нашата армия, както и с основни положения при водене на точна стрелба. Ще имат също възможността да упражнят умения в стрелба с въздушна пушка и въздушен пистолет. Децата ще бъдат запознати с целите, мисията и задачите на българската армия, както и с основните положения при строевата и физическа войскова подготовка.

Дата: 5 април 2019, 10 часа
Място на провеждане: „Градинката с мечето“

„Тайните на Габрово”

„Тайните на Габрово“ е приключенска активност, която протича в градски условия. Участниците са в ситуация, в която трябва да разбулят тайни и загадки по пътя към крайната цел. Те посещават различни туристически обекти и забележителности, но не като туристи, а като откриватели. Разбулването на всяка загадка, води към друга и така до достигане на крайната цел.

Дата: 5 април 2019, 13:30 часа
Начална точка – площад „Възраждане“

„Сътвори и изживей своята приказка“ с актьора и режисьор Светослав Славчев

„Изживей своята приказка“ е двудневно обучение, в което се използват методите, техниките и похватите на театралното изкуство, които предполагат преживяване на ролята. Сценариите ще се създават от самите участници по важни за тях житейски ситуации и проблеми.
Дата: 5 и 6 април 2019, 10 часа
Място на провеждане: зала на Туристически информационен център

За записване и допълнителна информация можете да се свържете с нашия екип на телефон 0894426789; на адрес пл. „Възраждане“ № 3 (заден вход на зала „Възраждане“) или на онлайн тук.

Заявление за участие се приемат до 26 март 2019