„ЗАЕДНО ИЗВЪН ЧАС 2019“ – НОВИ ЗНАНИЯ, ЗАБАВЛЕНИЯ И ЗАПОЗНАНСТВА

В 6 поредни дни „Заедно извън час“ превърна Габрово в приключенска арена. Общо 130 младежи станаха част от инициативата на Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово, която се проведе през пролетната ваканция на учениците. Състояха се 5 вълнуващи събития изпълнени с много адреналин, емоции, настроение, приятни запознанства и нови знания.

“Шпионски игри“, „Мистериите на Робърт Лангдън“, „Тайните на Габрово” предизвикаха участниците да бъдат бързи и съобразителни и да се впуснат в решаването на логически задачи и разкриването на загадки, чиито отговори криеха интересни факти от историята на нашия град.

“Трасе на Индиана Джоунс“ и „Приятели на армията“ събудиха приключенския дух и авантюризма на всички младежи, които се включиха. Дадоха им възможност да покажат своите възможности и да придобият нови умения в стрелбата с лък и въздушна пушка, катерене и ходене по въже.

А „Сътвори и изживей своята приказка“ бе приятно преживяване, за младите хора, които се интересуват от театър и изкуство. Работата в ателието разпали въображението и творческия потенциал на младите габровци и им даде възможност да мечтаят без граници.

Част от нашите участници споделиха своите преживявания по време на игрите:

Днес имах възможността да участвам в играта “Тайните на Габрово“. В началото бях скептично настроена. Не смятах, че има какво ново още да науча за града или какви нови места мога да посетя, но загадките, които трябваше да решим, на моменти много ни затрудняваха. Те ни водеха на различни места в Габрово, които в ежедневието си просто подминавам и не им обръщам толкова много внимание. След днешния ден разбрах колко важно и ценно е да познаваш града си, защото това е миналото ни, а човек, който не познава миналото си няма бъдеще. Всички тръпнахме в очакване на награда, но в края на деня осъзнахме, че истинската награда е знанията, които получихме. Много благодаря на всички хора, които ни накараха днес да разгърнем любопитството си, за да научим много интересни факти за града ни и да се почувстваме горди габровци.“

Денислава Иванова, 10 клас, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“

***

„Беше доста различно и интересно. За мен беше добре да се включа, защото ми трябваше малко отвличане от скучното ми ежедневие. Беше изморително, но съм доволен!“

Иван-Александър Александров, 9 клас, НГПИ „Тревненска школа“

***

„В  „Приятели на армията“ ми хареса това, че имахме възможност да се запознаем с едно от основните оръжия от армията и да го видим реално как изглежда. Хареса ми още, че имахме възможност да стреляме с въздушна пушка. Компанията беше забавна и имаше много смешни моменти и преживявания.“

Калоян Колев, 7 клас, ОУ „Неофит Рилски“

Нови приятелства, големи предизвикателства и широки усмивки! Така премина „Заедно извън час 2019“ и завърши с ентусиазъм и очакване за следващи срещи, инициативи и приключения!