С МЛАДЕЖКО СЪБИТИЕ ЩЕ СЕ ОТБЕЛЕЖИ 26 ЮНИ- МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ

Доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества и Български Червен кръст  канят младите хора на Габрово да отбележат заедно Международния ден за борба с наркотиците на 26 юни, от 14.30 ч. в Градинката с мечето.

Събитието има за цел да повиши информираността на младите хора относно рисковете за тяхното здраве, в следствие употребата на психоактивни вещества и да популяризира възможностите за водене на активен и здравословен начин на живот.

Организаторите са подготвили интересни и забавни игри, музика и настроение. „Не се сърди човече“ с човешки фигури, демонстрация за указване на първа помощ, тематичен „Дартс“ са само част от нещата, които очакват младежите.

Инициативата ще е и заключителен етап на проект на БМЧК под мотото „Превантирай се“, в който Общински съвет по наркотични вещества е партньор. В рамките на проекта бяха реализирани още две обучения на доброволци на тема „Превенция на зависимости“, проведени през месеците април и май и обучение в рамките на час на класа в няколко габровски гимназии по подхода „връстници обучават връстници“.