“С колело за добро`2024” – спортуваме заедно в името на свободния от зависимости живот

Над 150 участници събра тазгодишното издание на велопохода „С колело за добро“, който се организира по повод Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика. Превърналата се в традиция за Габрово спортна инициатива обединява любители на колоезденето от различни възрасти и дава възможност на участниците – деца и родители, приятели и познати, младежи и активни хора в зряла възраст, да бъдат заедно и да преживеят емоцията от споделеното спортуване.

Сред участниците бяха и представители на фондация „Общност в помощ на зависимите“ – организация, която помага на млади хора, попаднали в капана на зависимостта, да си върнат свободния живот, и с която ОбСНВ и ПИЦ-Габрово имат изградени трайни партньорски взаимоотношения.

По традиция във велопохода се включи и кметът на община Габрово Таня Христова. „Истинско удоволствие е да виждам как всяка година велопоходът с кауза събира все повече участници. Днес най-малкият от тях е на 4 годинки, а най-възрастният на 59. Благодаря на всички, които подкрепят каузата за един свободен от зависимостите свят“, приветства г-жа Христова участниците в спортното събитие.

„С колело за добро“ се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по зависимости към Община Габрово, в партньорство с ОДМВР-Габрово и колоездачен клуб „Янтра-Исполин“.

Снимки: Община Габрово