Приключение по релси

В последния ден на месец август Превантивно- информационен център към Община Габрово проведе, в рамките на програма „Заедно извън час“, еднодневно пътуване с влак до гр. Трявна. В инициативата взеха участие ученици от 6 и 7 клас на три габровски училища.

Превантивна програма „Заедно извън час“ се провежда ежегодно и има за цел младежи от Габрово, в извънучебно време , да се запознаят с историята , културното наследство и забележителности на нашия регион, да общуват и работят в екип със свои връстници.

Учениците посетиха музеите „Старото школо“ и „Даскаловата къща“. Там те получиха ценни знания и беседа за това как е преминавал един учебен ден в миналото. Разказана им бе и историята за състезанието между майстора и чирака за изработването на „Майското и Юлското слънце“ в Даскаловата къща. Участниците редиха тематичен пъзел, включиха се и в други весели и забавни игри.

На раздяла младежите изявиха желание за следващо пътуване и участие в инициативата. Пак с влакчето и пак до интересни и непознати за тях места, свързани с историята и културата на региона ни.