„Начисто в Габрово“ със Симеон

Поредният гост в инициативата на Превантивно-информационния център по зависимости „Начисто в Габрово“ в предаването „Часът на Габрово“ по радио Бумеранг е Симеон Куцаров.

Симо е на 29 години, от Тутракан. Ако днес се запознаете с него, последното нещо, което бихте си помислили, е че той е зависим. И то с една от най-тежките зависимости – алкохолната. Употребата му започва в ранна тийнейджърска възраст и постепенно преминава в злоупотреба и зависимост. Въпреки този проблем, Симеон успява да завърши висше образование – „Международни отношения“ и дори е бил на крачка от завършване на магистратура, но именно алкохолът тук е провалил плановете му.

Симеон е от малкото зависими, които сами търсят лечение и така идва в Терапевтичен център „Свети Илия“ в Габрово. Както споделя и в интервюто си, за първи път тук попада на хора, които разбират проблема му и получава подкрепата, с която да започне възстановяването му. А то въобще не преминава леко. По пътя му, Симо претърпява срив и губи най-близкия си човек. Но успява да продължи лечението си. За него с пълна сила важат думите, че това, което не ни убива, ни прави по-силни.

Днес Симо вече е в третия етап на лечението си – Дневен център. Живее на квартира в Габрово и знае по какъв път иска да продължи напред – да помага на други млади хора с подобни проблеми. Затова и планира да учи психология и да надгражда всички знания и умения, които е усвоил в Терапевтичния център.

В своето интервю в „Часът на Габрово“ Симо съвсем искрено споделя за проблемите, през които е преминал по време на употребата си – със семейството си, с приятели, с работодатели. Благодарен е на родителите си, които винаги са били до него, дори и в най-трудните му моменти. И е щастлив, че днес може да бъде с тях – начисто, с обич и благодарност за търпението и опората, която му дават.

Чуйте цялото интервю в „Начисто в Габрово“