„Начисто в Габрово“ с Мария

Съвместната рубрика на Община Габрово и Превантивно-информационния център „Начисто в Габрово“ продължава с гостуване за първи път на дама, която след успешно преминало лечение в Терапевтичен център „Свети Илия“, днес живее в Габрово и продължава втория етап на своето възстановяване – ресоциализацията.

Мария е на 53 години, от София. В Габрово я довежда зависимостта й от алкохол и огромната обич на дъщерите й, които не спират да вярват, че майка им може да преодолее болестта си и да започне живот „начисто“. Голямата й дъщеря е човекът, който лично я води в Терапевтичен център „Свети Илия“. Там Мария отново намира себе си и смисъл да започне голямата промяна. И днес е щастлива! Щастлива майка и от съвсем скоро – много, много щастлива и горда баба на първороден внук.

Мария е изключително фина и красива жена. Дори годините на злоупотреба с алкохол не са успели да оставят отпечатъка си върху невероятните й зелени очи. Нейният професионален път също е много интересен – тя е психолог, била е част от организация, работеща с жени, жертви на насилие; занимавала се е с дистрибуция на био козметика и фитотерапия; организирала е корпоративни събития…

А откакто познаваме Мимето, разбрахме, че тя е прекрасна домакиня – чудесен кулинар, може и обича да шие на машина /мечтата й е да успее да си купи шевна машина/, не се страхува от никаква по-тежка работа и наистина е всеотдайна във всичко, с което се захване. Мария е и един от най-активните доброволци в съвместните инициативи на Фондация „Общност в помощ на зависимите“ и Превантивно-информационния център по зависимости към Община Габрово „Приеми ме на село“ и „Мостове на доброто“.

Днес Мария споделя, че се чувства приета, подкрепена, сигурна и спокойна в Габрово. И засега вижда бъдещето си тук. В нейните очи нашият град е „вълшебен“…
Чуйте нейното искрено интервю в „Начисто в Габрово“!