„Начисто в Габрово“ с Емо

Инициативата на Превантивно-информационния център по зависимости „Начисто в Габрово“ продължава и през 2024 г. с гостуването на Емо в предаването „Часът на Габрово“ по радио Бумеранг.

Емо е родом от София. Когато постъпва на лечение в Терапевтичен център „Свети Илия“, той е само на 19 години.

Съвсем скоро Емо навърши 22 години. Вече е в третия етап на програмата за възстановяване от зависимост – Дневен център. Живее на квартира в Габрово и се надява през настоящата година да има възможност да продължи висшето си образование в Нов български университет. А това зависи изцяло от него и пътя, който следва в своята рехабилитация и ресоциализация.

За Емо лечението в „Свети Илия“ не протича съвсем гладко. Прави грешки, но не се отказва. И въпреки, че няколко пъти се връща с крачки назад, той не сменя посоката и не спира процеса на възстановяването си. Голяма роля за това има и неговото семейство, което е сигурната и вярната му опора. Безусловната им подкрепа и обич дават сили на Емо да преодолява трудностите по пътя на своята чистота и трезвеност.

В интервюто си в „Часът на Габрово“ Емо споделя, че мечтае за нов живот или както сам казва – за нов, приключенско – романтичен филм… Ние му го пожелаваме от все сърце!

Чуйте цялото интервю в „Начисто в Габрово“