„Начисто в Габрово“ с Романов

Поредният гост в съвместната рубрика на Община Габрово и Превантивно-информационния център „Начисто в Габрово“, е Калоян. Вторият Калоян или както по-често го наричат с фамилията му – Романов.


Калоян е на 35 години, родом от Балчик. След успешното му лечение в Терапевтичен център „Свети Илия“, той също завърши курс към Национален център по обществено здраве и анализи, придоби професионална квалификация „Сътрудник, социални дейности“ и днес е консултант с личен опит.
Калоян е живял на много места в страната и в чужбина, има няколко неуспешни опита за лечение зад гърба, но днес е тук, „начисто“ в Габрово и както споделя в интервюто, тук „се чувства себе си“. Тук намира подкрепа, тук са неговите приятели, съмишленици и „братя по съдба“ и макар понякога да му липсва „хаоса“ на големия град, в Габрово той открива смисъла да живее и да се развива, помагайки на други…
Калоян е и активен участник две поредни години в инициативата на Община Габрово „Приеми ме на село“. И като човек от морето, открива при нас красотата и магията на малките планински населени места.
А ако трябва да споделим какво за нас е най-впечатляващото в Калата, това е уникалното му чувство за хумор, съчетано с тънка ирония и много интелигентност. Дори хора, които го познават много добре, не успяват да разберат винаги дали говори сериозно или се шегува…
Но в този разговор в рубриката „Начисто в Габрово“ Калоян е напълно сериозен. Чуйте го!