Луда надпревара

На 14 юни ученици от 8 „а“ и 8 „б“ клас на ПГТ „Пенчо Семов“, които са и част от провежданата в тяхното училище Национална програма за превенция на рисковото поведение и употребата на психоактивни вещества „От връстници за връстници“, се включиха в щуро предизвикателство – играта „Луда надпревара“. Състезателната игра е по идея на Превантивно-информационния център към Община Габрово.

Разпределени на отбори, участниците се впуснаха в надпреварата – разшифроваха кодове и тайни послания, решаваха логически задачи, откриваха обекти, сглобяваха пъзели. Нужно бе да проявят съобразителност и стратегическо мислене, да бъдат бързи и креативни. Стартираха с енергия и ентусиазъм, справиха се с отправените предизвикателства и на финала бяха щастливи от преживяното приключение.

И както повелява всяко състезание, за най-добрите имаше награди. Младежите споделиха, че си тръгват удовлетворени от ползотворния ден и очакват с нетърпение следващото предизвикателство.

Организаторите благодарят на музей „Дом на хумора и сатирата“, Национален музей на образованието и Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ за партньорството и оказаната подкрепа в провеждането на младежкото събитие.

*Инициативата е реализирана в рамките на превантивна програма „Заедно извън час“.