„Луда надпревара“ или още една здравословна алтернатива за свободното време на тийнейджърите  

Осемнадесет възпитаници на танцова школа „ЛИАНА“ приеха предизвикателството на Превантивно-информационен център-Габрово и се включиха в състезателната игра „Луда надпревара“.

В рамките на неучебния за тях 31-ви октомври тийнейджърите разшифроваха кодове и тайни послания, решаваха логически задачи, откриваха различни културни обекти в града. Спецификата на играта и на разнообразните по вид задачи изискваха от участниците да прояват стратегическо мислене и съобразителност, бързина и комбинативност, умение за откриване на връзки и креативност.

Децата стартираха с ентусиазъм, справиха се с отправените предизвикателства и на финала бяха щастливи от преживяното приключение. А там за най-добрите имаше награди.

Участниците споделиха, че си тръгват удовлетворени от ползотворния ден и с удоволствие биха се включили в следващо предизвикателство.

Състезателната игра „Луда надпревара“ се провежда в рамките на превантивна програма „Заедно извън час“, чиято основна цел е предлагане на здравословни алтернативи за прекарване на свободното време на младите хора в Габрово. Разработена е за ученици от прогимназиален и гимназиален етап на образование и се осъществява в неучебно време.  Забавно-образователното състезание може да бъде организирано за конкретни целеви групи – младежи от спортни клубове, училищни и извънучилищни клубове по интереси и т.н., след предварителна заявка на тел 066/809 818 или на osnv@gabrovo.bg.