ИЗЛЕЗЕ БРОЙ 7 НА БЮЛЕТИНА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПО НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА И ПРЕВАНТИВНО – ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационен център представят поредното издание на електронния бюлетин „СвобО/Удни – Да се събудим свободни“.

Брой № 7 е посветен изцяло на ключови въпроси по темата „Марихуана“ и представя синтезирана информация, въвеждаща читателите в една област, забулена в мистерия, митове и въпроси с противоречиви отговори.

Какво е било и какво е сега присъствието на това растение в живота на хората? Какви са причините то да бъде толкова търсено и толкова обругавано? Полезно ли е или е вредно? Какво е въздействието му? Какви рискове крие? Има ли разлика между легалната и нелегалната марихуана? 

Въпросите са много, а отговорите може да се открият в бюлетина и препратките, съдържащи се в него. Допълнителна информация за марихуаната може да се прочете в специалната рубрика „Полезна информация“. Там са публикувани няколко статии с голям обем емпирична и научно обоснована информация по темата.

Митовете за марихуаната притъпяват вниманието, а липсата на достоверна информация понякога може да се окаже с неприятни или фатални последици. Бъдете информирани!

Можете да прочетете бюлетина в линка –  https://gabrovo.bg/bg/page/1415 или в раздел „Превенция – Полезна информация“.