„Начисто в Габрово“ с Валентин

Третият гост в съвместната рубрика на Община Габрово и Превантивно-информационния център е Валентин.

Вальо е на 30 години от София. Допреди две години, когато постъпва за лечение в Терапевтичен център „Св. Илия“, е живял само в София. Днес не само живее в Габрово, но и работи тук. Работата му е свързана с това, което обича и умее да прави най-добре – да готви.

Вальо е от хората, на които казваме „душа човек“ – вечно усмихнат, позитивен, сърдечен. Винаги изглежда спокоен и едва ли някой, който не го познава отблизо, би усетил колко много сила има в това момче. Защото възстановяването от тази коварна болест „зависимост“ иска много – постоянство, търпение, упоритост, преодоляване на себе си и на изкушенията, които са навсякъде около теб. Но той успява! И вярваме, че така ще бъде в живота му и занапред.

Вальо има и още една страст – анимационни филми. Сигурно затова е съхранил и по детски чистата си душа. В интервюто той споделя, че в Габрово му прави впечатление спокойствието и чистотата, и че тук се чувства добре – приет, полезен, подкрепен. Не крие миналото си и е готов да помогне на всеки с подобен проблем. Мечтата му е да развие свой бизнес в града ни. Впечатлен е от карнавала миналата година и с нетърпение очаква тазгодишния. А на габровци пожелава да бъдат все така приветливи и усмихнати – такива, каквито ни вижда той в своите очи.

Чуйте цялото интервю с Валентин!