СТАРТИРА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА „КОЛЕДНИ ВНУЧЕТА“

„Коледните внучета“ на Габрово започнаха своята обиколка по крайните квартали на гр. Габрово. На 7 декември те посетиха кварталите Априлово, Шумели и Ябълка. Под шатрата на „Коледните внучета“ възрастните хора завъртяха Колелото на късмета, за да видят какво ги очаква през Новата година, получиха парче от традиционната празничната баница с късмети, както и коледни сладки, картички и сувенири изработени от младежите.

Към тяхната инициатива за приготвяне на коледни сладки се включиха и ученици от СУ „Отец Паисий“, които само за един следобед успяха да изпекат и украсят близо 200 курабийки. Коледната работилничка за сладки бе домакинствана от Дневния център за стари хора в Габрово. Децата поздравиха с песни потребителите на центъра, а те се бяха погрижили за коледното им настроение с приготвена домашна баница.

Следващата спирка на Коледните внучета ще бъде на 14 декември в кв. Водици и с. Чарково.

Инициативата „Коледни внучета“ в подкрепа на възрастните хора от нашия град се реализира за пета поредна година от доброволците на Младежкия съвет по наркотични вещества, със съдействието на Община Габрово и благодарение на средствата, събрани на благотворителния концерт „Ангелски сърца“.

Повече снимки в линка