ПРОГРАМА „ЗАЕДНО ИЗВЪН ЧАС“ ОТНОВО СЪБРА МЛАДЕЖИ ОТ ГАБРОВО

За четвърта поредна година превантивна програма „Заедно извън час“ събра младежи от Габрово. Представители на Младежкия съвет по наркотични вещества, ДФА „Габровче“ и СКГ „Бадминтон“ преминаха по стария римски път между с. Източник и Боженци, танцуваха народни хора на мегдана и получиха първите си уроци по бадминтон.

Програма „Заедно извън час“ е една от най-атрактивните и успешни превантивни програми на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, привличаща младите хора на нашия град.

Нейната основна цел е превенция на рисковото поведение сред младежите и промотиране на здравословния начин на живот чрез спорт, туризъм, изкуства и неформално образование. „Заедно извън час“ показва на участниците различни възможности за ползотворно прекарване на свободното време на различни места в Габрово и околността и ги запознава ги с историята на нашия регион.

През тази година „Заедно извън час“ ще бъде реализирана с участието на доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества и младежи-представители на спортни клубове, танцови формации и младежки неправителствени организации. Те ще имат възможността да обменят опит по между си и да популяризират дейността на своите формации сред връстниците си.

На 11 и 17 август ще се осъществят още две инициативи в рамките на тази програма.

Снимката: илюстративна