„Начисто в Габрово“ с Калоян

Вторият гост в съвместната рубрика на Община Габрово и Превантивно-информационния център е Калоян или както всички го наричат Калата.

Калата е на 30 години. Родом е от село Бутан, намиращо се близо до Козлодуй. Живял е на много места в България. Днес е в Габрово, преминал успешно лечението си в Терапевтичен център „Свети Илия“ и вече част от екипа на Центъра – помагащ, отдаващ и предаващ посланието на възстановяването на другите млади хора, попаднали в капана на зависимостта.

Калата е висшист, завършил е „Международни икономически отношения“, владее английски език. Има си още едно занимание – масажист е в Aroma Drops Therapy Студио за Масажи и Ароматерапия. И не спира да се учи и надгражда знания и умения. В момента завършва обучение за получаване на професионална квалификация „Сътрудник, социални дейности“ към Национален център по обществено здраве и анализи.

Благодарение на всеотдайната му работа в Терапевтичния център и личния му пример, много лекуващи се там момичета и момчета намират смисъл и мотивация да се борят за чист и свободен от зависимости живот. А за себе си казва: „ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ИМАМ, Е ТОВА, КОЕТО СЪМ ДАЛ“!

Калата е първият, който освен, че живее „начисто“ в Габрово, вече е сменил и настоящия си адрес и както споделя в интервюто „Габрово за мене е бъдещето …“.

Чуйте го!