„Начисто в Габрово“ с Иван

Поредният гост в инициативата на Превантивно-информационния център по зависимости „Начисто в Габрово“ в предаването „Часът на Габрово“ по радио Бумеранг е Иван от София.

Иван е на 40 години, баща на две дъщери, развивал успешно свой бизнес. И най-вероятно за хората отстрани той е бил един много интелигентен и успяващ мъж, реализирал се в личния и професионалния живот. Само най-близките му са знаели и виждали, че проблем има и този проблем с времето се задълбочава. За разлика от повечето хора, имащи проблем с употребата на наркотични вещества, Иван сам разбира, че има сериозен проблем и сам търси помощ.

В интервюто водещата и гостът търсят отговор и на въпроса защо хората със зависимост почти винаги са едни много интелигентни, ерудирани, знаещи, можещи, емоционални и сензитивни личности. И не може да не се съгласим с това, което споделя Иван – че интелигентните хора са тези, които си задават повече въпроси, които търсят отговори отвъд баналното и които често се чувстват неразбрани и трудно приемат реалността, в която живеем. Неспрявайки се с вътрешните си конфликти, те по-често от другите търсят в алкохола и наркотиците бягство от собствената си свръх емоционалност и от реалния живот.

Днес Иван е извървял най-трудния път от своето възстановяване и намира нов смисъл в живота си – да учи психология и да бъде добрия пример и подкрепа за други зависими.

А посланието му към всички нас е толкова простичко, но носещо целия смисъл на живота ни – да бъдем благодарни и да обичаме!

Чуйте цялото интервю в „Начисто в Габрово“