“GAME OF PHONES” – Предизвикателството на доброволците от МСНВ

Доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества подариха на своите връстници приключенска онлайн игра за телефони през пролетната ваканция. За  реализирането на играта “Game of phones” доброволците работиха много усърдно и създадоха сайт – www.gopgame.ga.

От 4 до 7 април всички габровци на възраст между 10 и 30 години имаха възможността да се включат в предизвикателството и да опознаят град Габрово. Всеки играч получи различно трасе с 9 културни забележителности, фотографирани в близък план, задачата да ги разпознае, открие и да си направи снимка с тях. Младежите имаха право да използват и подсказки, които обаче им отнемаха точки. След всеки познат обект участниците получаваха кратка информация за неговата история, а в края на играта трябваше да попълнят тест, който да провери знанията им за изминатия маршрут. Времето, за което всеки е завършил играта, също беше от значение за крайното класиране.

На сайта се регистрираха 40 участника, но само 9 от тях успяха да изпълнят всички задачи и да завършат успешно.

Най-добрите бяха отличени по време на Здравеняшкото парти, организирано на 8 април от Младежки център-Габрово.

Всички, които успяха да се справят с предизвикателството и да завършат играта, получиха грамота за доброто си представяне, а първите трима спечелиха и награди – ваучери за магазин за черна и бяла техника.

С най-добро време и с отлични познания за нашия град се представи Виктория Цветкова, която завоюва първо място и получи ваучер на стойност 150 лева. На второ място се класира Рая Иванова – тя бе наградена с ваучер на стойност 100 лева, а почетното трето място бе за Симеон Цанев, който си тръгна с ваучер на стойност 50 лева.

Младежите споделиха, че са се забавлявали много по време на играта, научили са много нови неща и са щастливи от участието си.

От своя страна организаторите заявяват, че вече обмислят второ издание на “Game of phones”.